Finn det billigste lånet på markedet

Nordmenn er viden kjent som et av verdens rikeste folkeslag. Allikevel har vi ikke latt rikdommen gå til hodet på oss, i den grad at oljepengene tross alt blir holdt tilbake, og generell likhet er viktig i våre samfunn. Det betyr at vi fortsatt elsker å spare penger, og dette gjelder forsåvidt alle produkter og tjenester som vi nordmenn konsumerer.

Ett av de produktene vi derimot ikke ser ut til å bry oss så mye om er lån. Nærmere bestemt tar tusenvis av nordmenn opp forbrukslån uten å gi selve prisen på lånet så mye oppmerksomhet. Dette handler først og fremst om at vi ser på summen vi låner, fremfor kostnaden av lånet. Dessuten er kostnaden ofte gjemt, eller så må vi kalkulere den på egenhånd.

Det finnes derimot en meget god måte å se kostnadene på lån på. Dette handler om å sammenligne de rentene som lånene gir deg. Inkluderer du rentekostnadene og etablering i dine sammenligninger, så kan du relativt fort finne ut av hvilke lån som er de mest gunstige i markedet. Finner du det billigste lånet på markedet, så kan du nemlig spare store beløp!

Benytt en tjeneste for sammenligning

Skal du virkelig finne de billigste lån på markedet er det viktig at du benytter deg av en tjeneste for sammenligning. Dette gjør at du ikke trenger å søke etter en og en bank for å finne deres betingelser. Med en tjeneste for sammenligning av lån, så kan du nemlig få opp all den relevante infoen på ett enkelt nettsted, og sammenligne disse derifra.

Det finnes flere slike tjenester på nett. De lar deg blant annet sammenligne forbrukslån med parametere som total lånesum, renter, nedbetalingsperiode, etableringsgebyr, og mye mer. Dessuten kan du også sette inn din alder og din inntekt. Mange banker har nemlig regler på hvor gammel du må være, og hvor mye du må tjene. Er du for eksempel 18 år, så trenger du tross alt ikke se banker som krever at du er 25 år.

Benytt deg av refinansiering

For å videre gjøre ditt lån rimeligere, så kan refinansiering være et meget godt alternativ. Refinansiering handler om å samle lån sammen til ett, og det kalles meget ofte bare for samlelån. I praksis handler dette om at dine lån mest sannsynlig er fra forskjellige banker, i forskjellige summer, og med forskjellige rentesatser. Du kan derimot med et samlelån få alle samlet til ett, enkelt lån, da med lavere rente.

Slik sparer du store penger på rentekostnadene dine. Det er også verdt å nevne at du får en mye bedre oversikt over hva du har i gjeld på denne måten, da samtlige lån er samlet opp til ett, enkelt, stort lån. Da trenger du heller ikke stresse med å betale tilbake diverse kreditorer. Se bare for deg å behandle fakturaene for 5 forskjellige tilbydere kontra 1. Det er en meget stor forskjell!

Husk å budsjettere før du tar opp lån

Det aller beste tipset for å finne et så billig lån som mulig er nok derimot å budsjettere. Dette er fordi et lån kun egentlig blir skikkelig dyrt når du ikke betaler for deg. Det er da ekstra renter og purringer løper på, og før du vet ordet av det koster lånet det dobbelte, og du graver et hull som er for dypt til å komme seg ut av.

Derfor anbefales det alltid å budsjettere før du tar opp et lån. Dersom kostnadene for lånet ikke passer inn i ditt månedlige budsjett, så bør du simpelthen se etter et annet lån. Uansett, lykke til med å finne et billig lån som også tilfredsstiller de finansieringsbehovene du måtte ha!

You may also like...