Derfor bør du vurdere refinansiering

Penger og økonomi er en stor og viktig del av alle aspektene av livene våre. Og forholdet vårt til penger er et vi skal ha resten av livet. Likevel er det stor tabu i samfunnet vårt når det kommer til å snakke om penger, og det er noe som kan bidra til at mange ikke helt vet hvordan de skal håndtere pengene sine og kan havne i noen litt uheldige situasjoner når det kommer til for eksempel lån. Berøringsangst er en av de tingene som virkelig kan være ødeleggende når det kommer til penger, for det å ha et direkte og uredd forhold til pengene våre er veldig sunt. Men hva gjør man hvis man har endt opp i en situasjon med et dårlig lån? Les videre, for det er akkurat det vi skal snakke om i denne artikkelen.

Lån er noe mange av oss kommer til å ha i løpet av livet, av mange forskjellige grunner. Kanskje man skal kjøpe bolig. Kanskje man skal kjøpe bil. Kanskje man trenger et lån til å gjøre ferdig oppussingen av leiligheten sin, eller kanskje man fikk en tannlegeregning man ikke akkurat hadde regnet med. Det finnes mange lån, og enda flere situasjoner der man kan trenge et lån. Hvilket lån du velger kan ha direkte innvirkning på økonomien din og derfor blir det å velge en bra løsning enda viktigere. For eksempel er refinansiering med sikkerhet i bolig ofte en bedre løsning enn å låne uten sikkerhet.

Fordeler ved refinansiering

Hvis du har endt opp i en litt dum økonomisk situasjon, der du har et lån som kanskje ikke fungerer så bra for deg, er en refinansiering noe som kan være en veldig god løsning, særlig hvis du kan refinansiere med sikkerhet i for eksempel bolig. Men først og fremst må vi se på hva en refinansiering faktisk er.

En refinansiering er at du for eksempel betaler ut flere små lån med dårlig rente, med et samlet lån med en bedre rente. Dette er ofte en god idé hvis du sliter med å ha oversikt over de forskjellige lånene og betalingene dine, eller du betaler alt for mye i renter. Med en refinansiering ser man mange fordeler, fordi man for eksempel kan samle alle betalingene i en betaling, fordi man får samlet alle lånene under ett. Dette betyr ofte både bedre renter og ikke minst bedre oversikt over økonomien din, noe som igjen vil gi deg mer overskudd i hverdagen fordi du slipper å bekymre deg om disse tingene. 

Når du refinansierer er det likevel viktig at du tenker over hvordan du kan få den beste løsningen. Her kan du for eksempel se på elementer som renter, nedbetalingstid og andre faktorer som kan være med på å påvirke lånet ditt. Det å for eksempel låne med eller uten sikkerhet i for eksempel bolig, er noe som har direkte innvirkning på dette, og gjør at du kan påvirke lånet ditt i positiv retning når det kommer til det totale beløpet du skal betale tilbake.

Gjør dette før du refinansierer

For å få den beste renunsieringen er det noen ting du bør tenke over før du signerer en avtale.

  • Få full oversikt over økonomien din, dette gjør det lettere å finne ut av hva du har råd til
  • Hent inn flere tilbud, det er ofte sånn du kan få den beste løsningen
  • Ta stilling til hvor fort du kan betale tilbake lånet
  • Finn ut av hva du trenger i form av hjelp til å finne den beste løsningen
  • Snakk med andre som har vært i lignende situasjoner, det kan gi deg gode tips

You may also like...