Fordeler med kredittkort

På Internett

Flere og flere foretrekker bruk av kredittkort ved kjøp på nett ettersom regningen kommer i etterkant og er lettere og kontrollere. Dersom noe skulle gå galt, kan du i henhold til kredittkjøpsloven § 8 klage til kredittkortutstederen om selger ikke leverer varen eller tjenesten. Dette gir deg som forbruker en ekstra trygghet når du har betalt med kredittkort.

På reiser

Dersom du betaler 50 % eller mer av reisen med ditt kredittkort vil du få gratis reise og avbestillingsforsikring inkludert i kjøpet. Dette gjelder imidlertid ikke for alle kort, men på de fleste Mastercard.

Oversikt og svindel

Ettersom du får faktura i ettertid, kan det være enklere og sjekke alle transaksjoner og dermed unngå svindel. Dersom du ser en transaksjon som du ikke har foretatt kan du nekte å betale kravet.

Spar penger

Selv om det høres ut til og være for godt til og være sant, kan du faktisk spare penger på kredittkortbruk. Flere selskaper gir deg nemlig rabatter (feks, bensin, møbler, flybilletter) på alt mulig om du betaler med deres kort. Dette forutsetter selvsagt at du betaler fakturaen innen tidsfristen slik at renter ikke påbeløpes. Om du ikke betaler før den rentefrie perioden er over så overgår de høye rentene ganske fort de kronene du sparte på rabatter ved bruk av kortet.

Rentefritt

Med et kredittkort får du en rentefri tid på opptil 52 dager (remember) på kjøp av varer og tjenester. Om du tok opp et lån i banken måtte du ha betalt renter på dette beløpet. Dette slipper du med et kredittkort forutsatt at du betaler ned beløpet innen den rentefrie perioden utgår. Ved å utsette betaling av store kjøp gjennom et helt år tjener du dermed inn noen extra rentekroner.

Tilgjengelige penger

Noen ganger kan det være stramt økonomisk, for eksempel rett før jul da utgiftene hoper seg opp til pressanger og feiring. For noen tar ganske enkelt pengene slutt og da kan det være greit og utsette betalingen i noen uker. Et kredittkort kan dermed hjelpe deg i slike situasjoner til du får neste lønning fra jobben og kan betale.

Depositum

Dersom du må betale et depositum på feks. hotell eller leiebil, bør du benytte deg av et kredittkort. Da slipper du at pengene blir bundet opp slik som skjer om du betaler med et vanlig bankkort.

[content-egg module=Youtube]

You may also like...