Hva er et SMS-lån?

Faktisk så finnes ikke SMS-lån i sin opprinnelige form lenger, men mange online banker bruker fortsatt betegnelsen om de små forbrukslån. Er SMS- lån, omfatter altså de små forbrukslån, mindre lån og lån på dagen, som du kan bruke til det som du vil. Er du nysgjerrig? Blir klokere på de lånene for, som vi kaller SMS- lån, ved å lese videre her.

Hvorfor kalles det SMS- lån?

Før i tiden, når man begynte å låne penger online, så var det ikke samme reguleringer i bransjen, som vi har i dag. I Sverige på start 2000 tallet, så begynte online bankene med tilbud på såkalte SMS- lån. Det var simpelthen mulig å sende en SMS med forespørsel om lån, få lånet innvilget og pengene på konto. Noen steder kalte man det også SMS- lån på dagen. Problemet var bare, at det ble for enkelt å låne penger. Og det var ikke så bra, verken for kunden eller banken.

I dag, så er det kommet flere innstramminger på markedet, og det å låne penger i dag, er forbundet med mye større reguleringer. I dag så kan du kun søke om lån, via en online søknad, og SMS- lån i sin originale form, finnes derfor ikke lenger. Les mer om SMS lån her.

Men hvorfor snakker vi fortsatt om SMS- lån, tenker du kanskje? Og det som vi skal forstå som SMS- lån i dag, er simpelthen de små lånene, ofte mellom 2000 kr og 20.000 kroner. Hvis du er interessert i å låne et mindre beløp, så er går denne formen for forbrukslån altså under navnet SMS-lån, selv om du ikke lenger kan søke om lånet via SMS. Les mer om andre former for lån på DNB.

Er SMS- lån en god løsning?

Det kan være mange forskjellige grunner til at vi har bruk for å låne penger. Et SMS- lån er, som sagt, et mindre forbrukslån på opptil 20.000 kroner. Det kan derfor ikke brukes til å dekke større utgifter, men er optimalt, hvis du har bruk for å finansiere et mindre oppussingsprosjekt, en ny oppvaskmaskin eller andre uforutsette utgifter. Du kan oppta et SMS- lån uten sikkerhet, altså behøver du ikke stille pant i bolig eller lignende for at banken skal innvilge lånet.

Et SMS- lån kan være en god løsning, spesielt på uforutsette utgifter, da det er mindre beløp og responsen fra banken er hurtig. Hvis du får bruk for økonomisk støtte igjennom et mindre forbrukslån, som et SMS- lån, så er det en god ide at du benytter deg av en online sammenligningstjeneste. På denne måten så kan du sammenligne lån fra flere låneutbydere, før du velger det lånet som harmonerer best med økonomien din.

Som alltid, når du låner penger, så skal du være helt sikker på at du har råd til å betale pengene tilbake, i henhold til den avtalen som du inngår med banken. Hvis du kan det, så kan et SMS- lån være en god løsning på uforutsette økonomiske utfordringen. Og uforutsette økonomiske utfordringer, er noe vi alle vi komme ut for i løpet av livet.

You may also like...