Finn ut av om du kan få et billån

Det er spennende å kjøpe ny bil og når man liksom har bestemt seg for at man skal gjøre det er det ingen vei tilbake. Det å finansiere drømmene sine er ofte det stedet de aller fleste føler at de kommer borti motstand og det er heldigvis mange måter man kan ordne finansiering til drømmebilen på.

En av de aller første tingene man kan gjøre for å danne seg et overblikk over hvordan den økonomiske situasjonen kommer til å se ut når man tar ut et lån til bilen man vil kjøpe er ved å bruke en billånskalkulator og se sånn omtrent hvordan situasjonen kommer til å se ut hver måned.

Bruk en billånskalkulator

Når man skal finne ut av om man kan få et lån til en bil er det som sagt mange forskjellige måter man kan gjøre det på. Man kan selvsagt snakke med banken og ta det derfra, men for mange er det å gå til banken noe som føles litt ubehagelig hvis man ikke vet akkurat hva man trenger og ikke minst hva man har selv.

Det å bruke en billånskalkulator er derfor en helt glimrende måte å enten bare forberede seg til et møte med banken for å finne ut hva situasjonen som utgangspunkt er sånn at man kan forhandle ut fra det, eller for å undersøke litt. Det å bruke en billånskalkulator kan være en fin måte å bare se på om det å få et billån akkurat nå vil være en god idé for dere.

Når man bruker en billånskalkulator kan man taste inn informasjoner som for eksempel hvor mye bilen man ønsker å kjøpe faktisk koster, hvor mye egenkapital man har spart sammen selv før man snakker med banken om å låne, og hvor lang tid man ønsker å betale ned på lånet. Alle de tre tallene er med på å gi deg en indikasjon på hvor mye det kommer til å koste hver måned og det er et bra sted å starte.

Få veiledning av banken

Når man skal låne penger til en bil er det selvfølgelig ikke nok å bare bruke en billånskalkulator, for selv om det går an å få tilbud til billån på nettet, så er det veldig smart å snakke med banken om hva mulighetene er og hvordan man best mulig kan finansiere lånet. For det er ikke alle ting som kommer opp i en billånskalkulator og det er noen ganger gode løsninger som ikke blir undersøkt hvis man bare bruker lånesøknader på nettet.

Banken kan for eksempel gi deg et tilbud om å låne penger til bilen du ønsker deg gjennom å refinansiere hjemmet dere eier og ta opp lån i huset i stedet for å låne penger til bilden direkte uten sikkerhet i huset. Det er en løsning som mange benytter seg av og er en fin måte å få litt bedre rente på et billån enn det man kanskje kan få andre steder. Banken vet hvilke muligheter som finnes, så benytt deg av den kunnskapen som de har.

You may also like...