Hvordan skal din bedrift investere best i fremtiden?

Teknologien utvikler seg i et rasende tempo, og det er ikke godt å si hvor denne vil ende hen. En ting er derimot sikkert, og det er at dersom du driver en bedrift, så holder det simpelthen ikke å tviholde på gårsdagens teknologi. Utviklingen er såpass rask at en alltid må være på tå hev og klar for neste steg videre. Det er derfor her det anbefales å investere overskuddet.

Men akkurat hvor i teknologien er det du bør investere ditt overskudd? Teknologi er tross alt et helt ekstremt bredt begrep som det kanskje ikke alltid er like enkelt å få tak på hva faktisk betyr. Her kan en tross alt snakke om alt fra leketøy til jagerfly. For din bedrift er det dog mest sannsynlig fornuftig å investere i automatisering, da aller helst gjennom roboter.

Roboter effektiviserer din bedrift

Konkurrentene dine har helt garantert pønsket ut hvordan de skal bruke roboter på å forbedre sin drift. Kanskje er du allerede i et marked der produksjonen krever roboter, men da skal du vite at dine konkurrenter allerede har sett på bedre roboter enn dine! Det gjelder å være på tå hev, og akkurat her har Universal Robots mye å bidra med.

Selskapet kan nemlig bidra med å hjelpe din bedrift til å effektivisere sine prosesser gjennom bruken av roboter. Spesielt dersom du er i produksjon, så er du nødt til å identifisere områder der det kan effektiviseres mer. Sannheten er tross alt at selv den minste forbedring hos din konkurrent kan bety enden på din bedrift dersom du ikke følger med i timen.

Marginene er gjerne syltynne innenfor produksjonen, slik at dersom din konkurrent begynner å produsere et likt produkt bare noen prosent raskere og dermed mer effektivt, så kan det bety enden på din bedrift sine affærer innenfor akkurat denne produktgruppen. Spørsmålet handler ofte om en har råd til noe, når det nok heller bør være om en har råd til å ikke kjøpe det!

Roboter bistår i produksjon, samlebånd, og pakking

Har du jobbet innenfor produksjon før, så har du virkelig måtte satt pris på de mange prosessene som inngår i dette. For eksempel er det hundrevis av forskjellige roboter som bygger opp en bil. Det er fordi det er såpass mange spesialiserte roboter som skal inngå i prosessen og være med på å utvikle disse.

På et samlebånd for en pizza i Norge kan det for eksempel være et titalls robotarmer som fyller på med ost og paprika, mens en annen robot sørger for å pakke inn pizzaen i plast. Prosessene stopper derimot langt i fra der, da produkter også skal gjennomgå pakkingen. Her pakkes produkter gjerne ned i pappesker, og det settes adresselapper på. Deretter fraktes disse til butikkene.

Med andre ord ville dagens produksjon for mange bedrifter vært umulig uten roboter. Kanskje er du i en slik bransje, og da er det viktig å søke innovasjon for bedre resultater. Er du i en bransje som enda ikke har utnyttet roboter, så kan du muligens bli den første!

You may also like...