Hvordan fungerer de forskjellige oddsvariantene egentlig ?

Tipping på sportsarrangementer er en kjekk måte å kombinere kunnskap om spillet og egne evner til å gjette riktig resultat – i tillegg til at det øker spenningen rundt kampen eller spillet.

Det finnes mange forskjellige måter å sette odds på, og vi ønsker her å presentere de mest vanlige variantene du gjerne kommer over om du spiller på nett. Norsk Tipping presenterer sine odds som desimal odds, men det finnes også flere andre varianter som gjerne ikke er så kjent for oss her hjemme i Norge – og kanskje ikke like lett forståelige vil enkelte si for oss nordboere ? J

Desimal odds

Desimal odds er enkelt og greit presentasjon som f.eks 1,45 – dvs. man at om man setter f.eks 100 kroner på denne oddsen og vinner – sitter man igjen med 145 kroner etterpå – og dermed en gevinst på 45 kroner.  Norsk Tipping presenterer alltid oddsen sin på denne måten, og er trolig den mest vanlige måten å presentere odds på.
Alle odds i dette systemet presenteres som større enn 1, ellers ville spilleren faktisk tapt penger på spillet sitt etter at det er satt.

Amerikansk odds

Enkelte bookmakere på nett og i utlandet presenterer oddsene sine i det som gjerne kalles «amerikansk odds» og presenteres med +/- tegn før, som f.ks «-115» eller «+225»

Minusodds
Når det presenteres med minus betyr det med andre ord – hvor mye som må spilles for å vinne 100. Du vil gjerne tenke at dette er en «dårlig deal» men det fungerer altså slik at om man spiller da f.eks $115 (til -115 i odds) – så får man i tillegg tilbake beløpet man spiller i tillegg til gevinsten på $100 – altså $215 tilbake. Typisk så er dette tallet større enn 100 og indikerer at spillet forventes å gå inn..

Plussodds
Om det settes «+225» foran spillet så betyr det at du risikerer $100, for å vinne 225 – altså enten taper $100 dollar eller vinner du $225 + innsatsen.

Kort fortalt – så leser du minusoddsen ut fra en baseline på $100 – hvorpå favorittene risikerer du pengene for å vinne $100 – mens på underdogsene risikerer du $100 for å vinne plussoddsen.

I begge tilfeller av +/- odds, så får gambler tilbake innsatsen sin sammen med

Brøk odds

Bookmakere i England presenterer oddsene sine som brøker – som f.eks 6/5 – eller seks mot 5 som det gjerne leses som.

Det første tallet leses det du vinner om du satser det andre tallet – alså om du spiller en 5’er så får du tilbake en 6’er.

Er oddsen 7/3 på et spesielt spill trenger du altså å sette f.eks 3 pund for å vinne 7 pund om du spiller hos en bookmaker i England.

Bookmakeren vil i så tilfelle utbetale deg 7 pund + de 3 pundene i innsats, altså tilbake 10 pund. Enkelt og greit J

Forvirret ? Du kan alltids bruke konvertere til å finne oddsen i decimaltall på nett J

For å spille odds på nett finnes det et mangfold av muligheter – og ønsker du gjerne noen ekstra bonuskroner å spille for – så besøk gjerne bettingsider.com for å sjekke ut bonuser hos diverse bookmakere.

You may also like...