Effektive måter å spare på

Det kan virke som noen har en medfødt evne til å spare, mens hos andre forsvinner pengene ut vinduet like fort som de kommer inn. Det å spare er heldigvis noe vi kan lære oss, og i denne artikkelen vil vi gi deg noen gode tips på veien. Kanskje du har en drøm du vil spare til, en reise du vil ta eller noe fint du har lyst å kjøpe. Uansett er det å spare nøkkelen til suksess. Så lenge vi vet hva vi jobber mot, er det å oppnå det adskillig lettere.

Begynn med å skrive ned akkurat hva målet er, og hvordan du planlegger å oppnå det. Begynn å se på hvilke utgifter du kan fjerne. Behold de som er nødvendige. Forsikring og virusbeskyttelse på din datamaskin regnes som svært viktige. Ved å ha virusbeskyttelse fra Avast, unngår du virus som kan koste dyrt. Ved å prøve å spare inn på nødvendige utgifter, vil det kunne koste deg hele sparebeløpet i fremtiden, om du er uheldig. Det er mye mer effektivt å tenke på de små utgiftene du har til daglig. De du gjentar hver eneste dag, og som er lett å erstatte med nye vaner.

Kaffe og snacks fra cafeen på vei til jobb

De fleste av oss har en favorittkaffe, eller kanskje bakervarer som lokker oss inn daglig. Det vi ofte glemmer er at det i lengden blir mye dyrere enn man skulle tro. Har du tenkt på at om du kjøper en kaffe om dagen til 45 kroner, så vil dette utgjøre over 16 000 kroner på et år. Tenk på hvor lett det egentlig kunne vært og ta med din egen kaffe. Termokanner nå kan holde drikken din varm i opp til 24 timer, så du trenger ikke å bekymre deg for friskheten. Om du i tillegg kjøper boller til 35 kroner, er du årlig oppe i en sum på 12 775 kroner. Dette blir det fort penger av. Tenk om du droppet denne vanen. Da ville du hatt nesten 30 000 kroner ekstra å putte på sparekontoen. Ikke verst ferietur det!

Installer en spare-app

Det å ha en spare-app kan ha stor betydning for summen du sparer i måneden. Det har etter hver kommet mange gode spare-apper på markedet, og de er gratis i bruk. De mest vanlige er Spare, Dreams og Spiff. Fordelen med disse appene er at du har pengene du sparer separat fra dine vanlige bankkontoer. Du kan legge inn effektive innstillinger som «tyven» eller faste sparebeløp. Om du bruker funksjonen som heter tyven, vil den «stjele» små beløp fra kontoen din. Dette er såpass små beløp at du ikke merker noe i hverdagen. Ved månedens slutt vil du allikevel se at du har spart mer enn du trodde. Du kan også legge inn faste trekkbeløp, og overføre penger hver gang du ser du har mulighet. En god ide er å overføre 45 kroner hver gang du tar med din egen kaffe, i stedet for å kjøpe.

You may also like...