5 gode råd til å spare penger på strøm

Artikkelen er sponset.

Er du som folk flest og gjerne ønsker å spare penger? Da er strømforbruket et godt sted å starte. Strømregningen kan være noe av det kjedeligste å betale, men noe av det enkleste å gjøre billigere. Vi tar en kikk på de viktigste strømsparingstipsene, og gir deg våre 5 beste råd som du vil merke på lommeboken.

1. Reduser temperaturen

Oppvarming er en av de største posten i strømregninga, og utgjør hele 60% av strømforbruket årlig. Sannsynligvis vil du ikke merke stor forskjell på kroppen hvis du skrur et par grader ned i romtemperatur, men det er til gjengjeld penger å hente her.

Å senke temperaturen i huset med bare 1-2 grader vil allerede gjør en stor forskjell, da du sparer rundt 5% av strømmen for hver grad romtemperaturen blir satt ned.

2. Velg riktig strømavtale

Noe av det aller viktigste når det kommer til å spare penger på strøm er selvfølgelig avtalen du har med din strømleverandør. I Norge betaler mange folk mye mer enn høyst nødvendig for strøm. Finn en strømleverandør med en strømavtale som passer deg og dine behov, til en fornuftig pris.

Et godt råd er å velge en uavhengig strømleverandører, som for eksempel GNP Energy. De er et nordisk selskap som ønsker å utfordre de etablerte leverandørene i markedet, og dermed kan du få lave strømpriser og transparente strømregninger.

3. Skift ut lyspærene

Noe av det letteste du kan gjøre er å skifte lyspærene dine til noen med færre watt. En lyspære med lavere watt-forbruk krever også mindre energi.

Og når du først er i gang med å utskifte pærene dine, er det å skifte til LED-lyspærer en enda bedre ide. LED-pærer bruker for det første mye mindre strøm, og de varer som regel mye lengre en tradisjonelle lyspærer.

4. Vask færre ganger og ved lavere temperatur

For å utnytte vaskemaskin best, og redusere strømbruken mest mulig, er det viktig at du fyller maskinen helt opp før du vasker klærne dine. Du bruker like mye energi på vaske en halvfull maskin som en full en, og derfor er det penger å spare ved å vaske sjeldnere med fylte maskiner.

Husk også å vaske klærne på lavere temperaturer om du kan. Merkelappen inne i tøyet viser kun til hvilken temperatur plaggene maks må vaskes på, men de fleste plagg blir allerede rene ved 30 grader.

5. Ta kortere dusjer

Det går utrolig mye strøm til oppvarming av varmt vann, så kortere dusjer som minimere vannforbruket ditt, vil hjelpe kraftig med å redusere strømregningen. I tillegg vil det hjelpe å skru temperaturen på vannet ned, og eventuelt skru vannet av mens du såper deg inn.

Det er altså en god ide å dusje sjeldnere og kortere med kaldere vann, hvis du vil redusere strømkostnadene.

For flere tips og triks, sjekk ut og følg GNP Energy på Facebook.

Et billede, der indeholder person, indendørs, vægAutomatisk genereret beskrivelse

You may also like...