Hvem er sbanken og hvorfor bør du bli kunde

Er du på utkikk etter en bank som gir deg enkel tilgang til lån og boliglån? Da bør du vurdere å bli kunde hos Sbanken. Sbanken er en norsk nettbank som gjør det mulig for deg å opprette konto, søke om lån og administrere pengene dine helt digitalt. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvem Sbanken er, hvordan du kan bli kunde og hva slags tjenester de tilbyr.

Hvem kan bli kunde hos Sbanken?

Sbanken ønsker å tilby sine tjenester til alle som er på jakt etter en moderne og digital bankopplevelse. Det betyr at du kan bli kunde hos Sbanken uansett hvem du er eller hvor du befinner deg i Norge. Så uansett om du er på utkikk etter det beste forbrukslån eller billån, er du velkommen hos Sbanken.

Det som skiller Sbanken fra tradisjonelle banker, er at de kun tilbyr nettbaserte tjenester. Dette gjør det mulig for deg å administrere pengene dine når som helst og hvor som helst, uten behov for fysiske filialbesøk.

Sbanken stiller enkelte krav til potensielle kunder. Du må være minst 15 år gammel, ha norsk personnummer og legitimasjon, samt en e-postadresse og mobilnummer som du har tilgang til.

Opprettelse som kunde

Å bli kunde i Sbanken-konseptet er enkelt og raskt. Alt du trenger å gjøre, er å besøke bankens nettsted eller laste ned mobilappen deres. Deretter kan du fylle ut søknadsskjemaet med dine personlige opplysninger og velge hvilken type konto du vil ha.

Når søknaden din er godkjent, vil du motta BankID på mobil fra Sbanken. Dette lar deg logge inn på kontoen din og administrere den hvor som helst og når som helst.

BankID på mobil

For å registrere deg som kunde med BankID på mobil, går du til Sbankens nettside og klikker «Bli Kunde». Deretter vil du bli bedt om å bekrefte at du ønsker å bruke BankID som verifiseringsmetode for identiteten din.

Når dette er gjort, vil Sbanken be om tillatelse fra BankID-leverandøren din for å bekrefte identiteten din. Hvis alt går greit, vil prosessen være fullført innen noen få minutter

Det beste med denne metoden er at den sparer deg tid og gir økt sikkerhet fordi alle transaksjoner blir signert digitalt ved hjelp av BankID. Det betyr også at dine personlige data blir trygge siden ingen andre enn deg har tilgang til dem når de bruker ditt unike passord.

Husk imidlertid at hvis du ikke har installert BankID-appen enda, må den lastes ned først fra App Store eller Google Play først.

Kostnader ved å bli kunde

En av de største fordelene med Sbanken-konseptet er at det å bli kunde og opprette en konto er helt gratis. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for noen skjulte kostnader eller gebyrer. Dersom du ønsker bankkort, koster det 295 kroner i årsavgift, men er gratis for kunder mellom 15-18 år.

Flytting fra en annen bank

Det første du må gjøre er å opprette en ny konto i enten DNB eller Sbanken-konseptet. Du kan vanligvis gjøre dette online ved å besøke deres nettside og fylle ut et søknadsskjema.

Når du har blitt godkjent for din nye konto, vil neste trinn være å overføre penger fra din gamle bankkonto til den nye kontoen din. De fleste banker lar deg gjøre dette online eller via telefon. Husk at det kan ta noen dager for pengene dine å bli overført, så planlegg etter det.

Når pengene dine har blitt overført, bør du også vurdere om du ønsker å flytte eventuelle faste betalinger som automatisk trekkes fra din gamle konto til den nye. For eksempel husleiebetaling eller strømregninger.

Husk også at hvis du har noen bolig- eller forbrukslån hos din tidligere bank, må disse overføres til den nye banken også. Kontakt de ansatte i DNB eller Sbankens konsepter slik at de kan hjelpe deg med denne prosessen.

Uttak fra konto

Når det kommer til uttak av penger fra din Sbanken-konto, så finnes det flere alternativer. Du kan ta ut penger i minibanker eller i butikker som aksepterer kontaktløs betaling med bankkortet ditt. I tillegg kan du også bruke appen for å overføre penger direkte mellom dine egne konti eller til andres konti.

Konklusjon

Nå vet du alt om Sbanken-konseptet og hvorfor det kan være gunstig å bli kunde. Det er enkelt å opprette konto, og du kan gjøre det med BankID på mobil. Det koster ingenting å bli kunde, og du kan enkelt flytte over dine eksisterende konti og kort fra andre banker til Sbanken.

Sbanken er også medlem av Bankenes sikringsfond, som betyr at pengene dine er i trygge hender. Sbanken tilbyr lån til både bolig og forbruk, slik at kundene har mulighet til å realisere alle sine drømmer.

You may also like...