3 ting du bør gjøre før du tar opp lån

Det behøver ikke være så skummelt å ta opp lån, så lenge du vet hvor mye penger du har å rutte med og kjenner til begrepene. Dette kan gjøre det lettere for deg å finne et lån som passer deg og din økonomiske situasjon. Før man begynner å undersøke hvilke lånemuligheter man har, burde man danne seg noen tanker om hva man faktisk ønsker å låne penger til og formålet med lånet. Ønsker du et forbrukslån uten sikkerhet, et forbrukslån eller å låne penger til refinansiering?

1. Sette opp et budsjett

Det første man burde gjøre er å sette opp et budsjett. Da får man en oversikt over inntekter og utgifter som man har i måneden. Det er her det kommer frem hvor mye penger du har i måneden til å kunne betale ned på et eventuelt lån. Derfor er det veldig viktig å få denne oversikten, så du ikke tar opp et lån som du faktisk ikke har råd til.

Ved å sette opp et budsjett får man en tydelig oversikt over sin egen økonomi, noe som kan gjøre det lettere å se om man bruker penger på unødvendige ting. Kanskje man innser at man har et for dyrt mobilabonnement eller andre månedlige avtaler, som man kan få til en billigere penge. På den måten kan man rydde i sin egen økonomi, og mulig spare mer. 

2. Gjør deg kjent med begreper

Ved å kjenne til begrepene som blir brukt fra lånetilbyderne, stiller du sterkere i en låneprosess, ved at du har en forståelse for hva lånene innebærer. Dette minsker også risikoen for å ta opp lån som ikke lønner seg for deg. Det er for eksempel viktig å vite forskjellen på nominell og effektiv rente, da det er den effektive renten som faktisk sier noe som hva lånet koster. 

3. Bruk sammenligningstjenester

Når du nå vet hvor mye du har råd til å betale ned på i måneden og kjenner til begreper, kan det være en god ide å bruke online sammenligningstjenester for å finne et aktuelt lån. Ved å bruke online sammenligningstjenester sparer du tid ved at du slipper å gå til bankene eller undersøke mulige lån på mange forskjellige nettsider. På Matchbanker.no kan du sammenligne lån og klikke deg videre til den tilbyderen du eventuelt ønsker å benytte deg av. Her finner man også informasjon om lån uten sikkerhet, refinansiering, smålån, billån, forbrukslån, SMS-lån alternativer og annen nyttig informasjon som er verdt å vite om før man tar opp lån.

You may also like...