Begynn med sparegrisen fra de er små…

Hvor lenge skal du vente med å snakke om penger til barna dine? Vårt råd er enkelt: Begynn med sparegrisen fra de er små.

Jo lenger du venter med å ta opp temaet, desto vanskeligere kan det være for barna å få en sunn holdning til penger. Snakk derfor med barna dine om penger fra tidlig alder. Fortell dem hvor pengene kommer fra, og hvordan de kan spare til leker og andre saker de ønsker seg.

Her er noen tips du kan velge å gi barna dine:

Penger vokser ikke på trær

Et av de viktigste poengene du må lære dine barn er at penger ikke vokser på trær. Hvis du alltid gir penger til barna når det er noe de vil ha, kan de få inntrykk av at pengene alltid er tilgjengelige. De tror dermed at det bare er å spørre mor eller far om mer lommepenger når det er noe de trenger.

Hvis barna opplever at de må bli hjemme en helg når alle klassekameratene er i Badeland, vil de kanskje tenke seg om to ganger før de velger å bruke opp alle lommepengene sine på en gang.

Sammenlign priser

La barna bli med deg til butikken. Butikken kan være en ypperlig mulighet til å lære dem at prisene på varene er forskjellige, og at potetgullposen og godteriposen faktisk koster penger.

Du kan også lære barna at det ofte kan være smart å gå etter billige kjøp på butikken. La oss si at din datter får 50 kroner av deg til å bruke på lørdagsgodt. Hvis hun kun bruker 30 kroner kan hun spare de resterende 20 kronene, som hun senere kan bruke på noe annet hun ønsker seg.

Kilde: Samlino

You may also like...