4 gode råd til finansiering av barnedåpen

Skal du snart arrangere barnedåp? Hvis det er tilfellet, så er det nok mange ting du skal bruke penger på for tiden.  Og som kjent er ikke store fellesarrangementer som barnedåp nødvendigvis så billig. Men ofte er det nødvendig å ta det sure med det søte. Slike arrangementer er viktige og noe man gjerne bruker litt ekstra tid og penger på. Her får du 5 gode tips til hvordan du får råd til å finansiere barnedåpen.

Spar opp eller lån penger til det viktigste

Begynn å planlegge ved å bestemme deg for det du og dere syns er det viktigste ved arrangementet. Det kan f.eks. være sted, mat, dekorasjoner, musikk, tjenere, invitasjoner og dåpskjole. Hva er det som er mest nødvendig å bruke penger på, og hva kommer i andre rekke?

Det er viktig å lage en prioriteringsliste, slik at du først og fremst har råd til de tingene som er viktigst for barnedåpen.

Hvis du innser at du blir nødt til å ta et lån, bør du selvfølgelig være sikker på at du ikke får problemer med å betale tilbake lånet ditt, og at du har et rådighetsbeløp hver måned til alt annet du skal bruke penger på. Dessuten er det viktig at du benytter deg av sammenligningstjeneste, slik at du finner det lånet som passer best for deg. En slik sammenligningstjeneste finner du her på denne nettsiden. Det er fullstendig uforpliktende å benytte deg av slike tjenester, og det er viktig at du bruker god tid før du bestemmer deg. Et eksempel på et lån du kan finne på denne siden, er fra er fra Lendo med en effektiv rente på 11,9% på et lån på 150.000 kroner over 5 år. Kostnadene blir 46.600 kroner, og lånet kommer på totalt 196.600 kroner.

Hvis du er usikker på hva du kan låne penger til, eller gjerne vil ha litt mer informasjon og gode råd, så kan du få vite mer om hvordan det hele fungerer i denne artikkelen.

Bruk nettverket ditt

Kjenner du noen som kan hjelpe med noen av oppgavene ovenfor? Delegering av små oppgaver letter litt på byrden og ansvaret, og kan til og med bidra til å redusere kostnadene.

Du kan for eksempel undersøke om barnedåpen kan holdes privat i stedet for å leie et sted.

Og kanskje kjenner du noen som kan være:

• tjenere

• kjøkkenhjelpere

• barpersonale

• fotograf

Foreldrene dine er kanskje flinke til å bake og kan hjelpe til med dåpskaken, og kanskje naboen kan hjelpe til med invitasjonene. Venner og søsken kan dessuten være behjelpelige med gode spillelister til både dagen og kvelden. Det handler om å benytte seg av all den hjelpen du kan få, slik at du ikke står helt alene med det hele. Dessuten vil det spare deg for lønn til profesjonelle.

Lag en oversikt over alle utgiftene

Når du har kommet så langt, kan du finne ut hvilke utgifter du står med totalt.

Hva vil det koste, og hva har du å rutte med på din egen konto? Hvor mye penger må du finne andre steder?

Hvis du lager en plan for utgiftene, får du en bedre oversikt over hvor mye penger du blir nødt til å låne.

Spar opp i god tid

Hvis barnedåpen ligger et godt stykke frem i tid, har du god mulighet til å legge litt til side.  Her er det en god idé å sette av litt hver måned, og bare noen hundre kroner i måneden kan utgjøre en stor forskjell til slutt. Hvis du for eksempel sparer 500 kroner hver måned i 6 måneder, får du 3.000 kroner ekstra i dåpsbudsjettet. De ekstra 3000 kr kan f.eks. dekk matkostnader eller leie av servise og bord. Det er ikke umulig å finne rimelige løsninger, spesielt hvis arrangementet holdes som brunsj eller lunsj.

You may also like...